2014 - Pohádková taškařice - oslava 10 let Rett Community

1. ledna 2014

V KD Mlejn v Kovářově ulici 1615/4 na Praze 13 (kousek od metra B Luka) se uskutečnil program plný pohádek, písniček, her a soutěží. Každé dítě, které přišlo, získalo dárek. Kromě hlavního programu v sále si děti nechaly na obličej namalovat obrázek, nebo si malovaly čepice v malém hracím koutku. O občerstvení bylo také postaráno, byl otevřen bar hned vedle hlavního sálu a restaurace přímo v objektu. Celodenní vstupné bylo 50 Kč.

Na reportáž z akce se můžete podívat na odkazu níže. Pohádková taškařice začíná v 6,30 min.

http://www.youtube.com/watch?v=827YMOZTSAw

 

Jak to všechno vzniklo...

Rett Community slaví 10. narozeniny. Dostala jsem za úkol připravit nějakou zajímavou akci, která by nás potěšila a zároveň byla vhodná pro grant  Nadace Divoké Husy. Tato nadace přispívá neziskovým organizacím zajímavým a jinde nezvyklým způsobem – zdvojnásobuje peníze získané vlastním úsilím až do výše 60.000 Kč. Peníze takto získané již tradičně použijeme na psychorehabilitační pobyty pro rodiny s dívkami s Rettovým syndromem. Takhle nenápadně to začalo.

Opravdu jsem neměla žádný kloudný nápad až do chvíle, kdy mi pohled padl na příspěvek od Aleše Vymětala na Hearth.net, že věnuje hraní loutkového divadla. Hearth.net je webový portál, kde lidi baví si pomáhat. Děkujeme Hearthu, že tu je :-). V tu chvíli se kolotoč rozjel. Aleš je skvělý a rychlý v organizaci i komunikaci, navíc nám pomohl i s grafickou úpravou plakátu a letáku na tu naší taškařici. Aleš byl první, z jehož úst vyšlo slovo „festival“, které celé akci dalo zcela nový rozměr. Rozumějte – z programu 1,5 hodiny dlouhého se vyvinulo pásmo trvající 5 hodin v kuse :-).

Do organizace se zapojila celá rada občanského sdružení Rett Community v čele se svým předsedou Danielem Hnátem. Všichni oslovení umělci velmi dobře reagovali na pozvánku účinkování na „benefičním festivalu k 10. výročí Rett Community“. Ještě než jsme měli definitivní  název „Pohádková taškařice aneb 10 let slaví Rett“, jsme měli zaplněný program skvělými jmény, jako jsou Petr Skoumal, Ilona Svobodová, Zdeňka Žádníková Volencová, Vanda a Standa, Rodinné divadlo, folklorní soubor Lučinka a chlapecký sbor Pueri gaudentes. Díky vám všem za vstřícnost a pomoc.

 

Vaše Renée Lavecká, předsedkyně revizní komise Rett Community, o.s.

 

Dne 19.12. příběh pokračuje: Paní Zdeňka Žádníková Volencová přišla se skvělým nápadem, abychom celou akci propojili i s celostátním projektem Celé Česko čte dětem. A tak tedy v salónku přidružené restaurace Mlejn probíhalo Čtení dětem :-) Děkujeme!

 _______________________________________________

Děkujeme našim partnerům:

 Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Na pohádkové taškařici vystupovali:

Petr Skoumal: http://www.csfd.cz/tvurce/36498-petr-skoumal/

Vanda a Standa: www.vandaastanda.cz

Zdeňka Žádníková Volencová: www.zadnikova.cz

Rodinné divadlo: www.divadlo.siknese.cz

Lučinka: www.fslucinka.wz.cz

Ilona Svobodová: http://www.ulice-serial.cz/herecke-obsazeni/svobodova-ilona/

Pueri gaudentes: www.pueri.cz